Wat is TFP?

TFP (time for portfolio) is een samenwerkingsvorm waarin een team samenwerkt om materiaal te maken dat de teamleden voor zijn of haar portfolio kunnen gebruiken. Bij een TFP shoot leveren de teamleden een bijdrage in natura, er is geen spraken van een vergoeding.


Waarom TFP

Uit vrij werk met een team van creatieve mensen komen vaak hele mooie plaatjes. Daarnaast leer je nieuwe mensen kennen en als de samenwerking goed bevalt kan je elkaar ook inschakelen of voorstellen bij opdrachten.


Wanneer TFP?

Als er een project of concept is dat een toevoeging is aan mijn portfolio dan werk ik mee aan TFP projecten. Ik doe dit alleen als er een ervaren team is met vergelijkbaar portfolio. Heb je nog geen vergelijkbaar portfolio kijk dan eens naar deze aanbieding. Heb je wel een vergelijkbaar portfolio ( een Insta vol filters waar ik tussen de vakantie- en privefoto's moet zoeken naar modellen werk is voor mij geen portfolio :-) ) stuur dan een DM via mijn Instagram met een link naar je portfolio. Als ik interesse heb neem ik contact met je op. Krijg je geen reactie dan heb ik geen interesse. Dat kan ook komen als het te druk is voor TFP.


Wat kan je verwachten van een TFP samenwerking?

Dat we samen met het team een mooi concept uit gaan werken. Mijn voorkeur gaat uit naar freestylen binnen een concept / stijl. Dat wil zeggen dat we vooraf een moodboard maken, dit niet precies gaan namaken maar binnen deze stijl gaan freestylen. Als fotograaf lever ik het ruwe beeldmateriaal in een online album aan om samen een selectie uit te maken. Ik bewerk een aantal foto's die ik digitaal aanlever. Gemiddeld kost het nabewerken 30 tot 60 minuten per foto. Vooraf spreken we het aantal bewerkte foto's dat ik aanlever af. Meestal zijn dit er 4 a 5. Dat is naast de voorbereiding en shoot zelf dus 2 tot 5 uur extra tijd die ik graag investeer. Wil je meer bewerkte foto's dan kan je die op eigen kosten (via mij) door een retoucher laten bewerken of kunnen we daar een vergoeding voor afspreken.


Voorwaarden TFP

Bij een TFP samenwerking maak je materiaal voor elkaars portfolio. Iedereen uit het team krijgt gratis het geselecteerde en bewerkte materiaal en het gebruiksrecht om het materiaal te gebruiken voor eigen portfolio en promotie. Hierbij maken we de afspraak dat bij publicatie op social media alle teamleden getagd worden. Bij overige publicaties dienen indien mogelijk ook de namen van het team vermeld te worden. Het auteursrecht van fotomateriaal ligt altijd bij de fotograaf. Het is niet toegestaan om foto's zelf weer anders te bewerken of van filters te voorzien zonder toestemming van de fotograaf. Gebruik door derde partijen die niet meegewerkt hebben aan de shoot (bijvoorbeeld een modellenbureau) alleen in overleg. Commercieel gebruik is niet toegestaan zonder toestemming van de fotograaf (auteursrecht hebbende).


Follow me on Instagram