Wil je ook dit soort foto's maken?

Volg dan de workshop portret fotografie!


Na een uitleg over belichting en camera instellingen ( 1 uur) gaan we aan de slag (2 uur) met een ervaren model. Samen met het model laat laat ik in een eerste ronde zien op welke manier je dit aanpakt. Daarna krijgen alle deelnemers tijd om zelf foto's te maken.


De workshop portretfotografie wordt gegeven op een door de weekse avond in mijn studio in Breda van 19:00 tot 22:00. Aantal deelnemers is maximaal 6. Je hebt een camera (systeem of spiegelreflex) nodig waarmee je op de M stand kan fotograferen. Ook moet er een hotschoe (flitsconnector) op zitten.


De flitsapparatuur (Elinchrom flitsers, diverse softboxen en een universele remote voor Canon, Nikkon, Sony, Olympus, Panasonic en Fuji) zijn aanwezig.


Deelname kost €250 inclusief werken met een ervaren model, tijd om mooie foto's met het model te maken en uitleg over je camerama instellingen. Aantal deelnemers maximaal 6.


Agenda:


27-9 Breda (vol)

29-9 Breda (vol)

5-10 Breda (vol)

11-10 Breda (vol)

19-10 Breda Inschrijven

2-11 Breda Inschrijven


NOVEMBER: shootevent Milaan en Parijs, info volgt

Beauty Portrait shoot

Beauty portrait session in de studio

_

Beauty Portrait shoot

_

Beauty portrait session in de studio

Outdoor Portrait

Editorial serie op locatie

_

Outdoor Portrait

_

Editorial serie op locatie

Editorial

In de natuur of op een mooie locatie

_

Editorial

_

In de natuur of op een mooie locatie

Vervolgworkshop Fotobewerking

Na deze workshop weet je hoe je je camera in moet stellen en leer je basisvaardigheden hoe je met belichting om moet gaan. Een belangrijk onderdeel van portretfotografie is nabewerking. Hiervoor heb je software als Capture One of Lightroom en Photoshop nodig. Als aanvulling op de workshop portretfotografie is het aan te raden om ook de workshop portretten bewerken te volgen. Deze is aanvullend bij te boeken. Tijdens de workshop portretten bewerken krijg je tips over instellingen voor kleurtemperatuur, belichting en contrast. Ook krijg je inzicht in technieken als dodge & burn en frequency seperation. Je hebt een laptop met Lightroom of Capture One (of/of) en Photoshop nodig. Verder een tekentablet en pen (bijv Wacom).


Een overzicht van mijn recent werk

Veel gestelde vragen

Wat moet ik allemaal meenemen?

Een systeem- of spiegelreflex camera met volle accu en lege geheugenkaart. De rest van de apparatuur is aanwezig.

Welke voorkennis heb ik nodig?

Het is een voordeel als je kennis hebt over de belichtingsdriehoek. Niet perse nodig, ik leg dit ook uit. Het is wel handig als je weet hoe je op de M stand moet fotograferen en weet hoe je op je camera ISO, diafragma en sluitertijd in kan stellen.

Is dit een complete cursus portretfotografie en studio belichting?

Nee het is een workshop van 3 uur waarin ik je laat zien hoe het het soort portretten aan maken zoals afgebeeld staan op deze pagina. Vooral praktijkgericht en er is vaak ook nog nabewerking nodig in Photoshop. Daarvoor kan je een vervolgworkshop volgen.

Follow me on Instagram