Elinchrom ELB 500 te koop (occasion)


Deze 'zo goed als nieuwe' Elinchrome ELB 500 dual To Go set gebruikt ik te weinig omdat ik voornamelijk studiowerk doe. De set bestaat uit 2x 250w/sec flitskoppen, een accupack, benodigde accessoires als reflectors, een grid, de originele tas, 5m verlengkabel en 2 softboxen; een Snaplux Octa en een stripbox, beiden met grid. Doordat de flitskoppen klein en licht zijn werken deze ideaal op statief en is de set ultra compact en vervoerbaar. De accu pack kan 2 flitsers aansturen.

Snaplux softboxen


Er zitten 2 softboxen bij uit de snaplux serie. Ook heel compact en als een paraplu in- en uit te klappen. De zgn portraitset bestaande uit een octa en een strip box, beiden met grid en tas om te vervoeren.

Highspeed Sync


De ELB 500 set kan (mits je camera en je trigger dit ondersteunen) synchroniseren tot 1/8000. Hiervoor heb je wel de pro trigger van Elinchrom nodig. Voor Olympus en Panasonic (MFT) heb ik deze eventueel ook nog 1 te koop.


Prijs

Om met deze set aan de slag te gaan heb je alleen nog 2 lichtstatieven en een trigger nodig. De rest zit erbij. Nieuwsprijs in 2020 was €2461 euro incl alle accessoires. De meeste daarvan heb je nodig. Alleen de accu en flitsers worden nieuw los verkocht voor €1799.


Ik vraag voor de complete set inclusief de benoemde accessoires (nieuwprijs €2461) nu alles samen € 1200. De set is niet vaak gebruikt, alles werkt perfect en ziet er top uit. Je kan deze set testen in mijn studio in Breda. Ik heb een universele trigger (voor alle merken) die gaat tot 1/250 en pro triggers voor Sony en MFT die gaan tot 1/8000.

Follow me on Instagram